NOU Parc Arva La Molina
Què és un Parc Arva? Per què un Parc Arva? Model del nostre Parc Arva Recull de premsa Partners de La Molina Parc ARVA En català En castellano
In english En français

Per què un parc ARVA-RECCO

En els darrers anys s’ha incrementat la pràctica esportiva d’activitats a la muntanya nevada, fora de les àrees controlades per protegir del perill d’allaus. Aquest increment d’usuaris s’ha vist, malauradament, acompanyat d’un increment de les víctimes d’accidents provocats pel perill d’allaus. D’altre banda tot i que també s’ha incrementat la percepció del perill, no sempre aquesta percepció ha anat acompanyada de mesures de protecció. En aquest cas l’ús de l’ARVA es només una d’aquestes mesures però que s’ha demostrat útil en reduir la vulnerabilitat en persones accidentades. Per tant creiem que tota acció que millori el coneixement i l’ús d’aquestes mesures de seguretat ajudarà a disminuir els riscos associats a la pràctica d’activitats a la muntanya nevada.

El principal avantatge es la millora en la protecció dels propis usuaris dels remuntadors de l’estació d’esquí de La Molina. Aquesta protecció vindria donada en primer terme per una major percepció del perill d’allaus i en segon terme per una formació específica per protegir-se davant de l’allau ja produïda. Un altre avantatge es que obre la porta al coneixement de la gestió del risc d’allau a col·lectius tant amplis com la població en edat escolar.

Aquest projecte és innovador i no es coneix cap semblant a tota Espanya, de fet creiem que serà el millor Parc Arva del Sud d’Europa. Donarà servei als usuaris de l’estació d’esquí però també als usuaris de les pràctiques de muntanya hivernal. Estarà gestionat amb un model que dona la màxima importància a la base pedagògica sense renunciar a la part lúdica que millora la motivació en la formació. Estem convençuts que constituirà un pol d’atracció dintre de l’àmbit de la seguretat en muntanya hivernal.

línia separadora
La Molina Parc ARVA


RECCO
Altitud Extrem
NOU Parc Arva La Molina