NOU Parc Arva La Molina
Què és un Parc Arva? Per què un Parc Arva? Model del nostre Parc Arva Recull de premsa Partners de La Molina Parc ARVA En català En castellano
In english En français

Què és un parc ARVA-RECCO

Un parc ARVA és un espai que reprodueix les condicions d'un accident per allau i que permet entrenar-se en la localització de víctimes soterrades amb l'ús de l'ARVA (Aparell de Recerca de Víctimes d'Allau). També està equipat amb diodes RECCO per possibilitat d'entrenament d'aquest sistema professional.

Cal recordar que la recerca amb ARVA és només una part del protocol de rescat d'una persona enterrada en una allau. Aquest és l'objectiu principal d'entrenament del parc ARVA, però en les activitats pedagògiques amb monitor s'inclouran els altres coneixements necessaris per actuar amb eficiència per tal d'estar preparat per desenterrar una víctima d'allau dintre del primer quart d'hora, temps en que només és eficient l'autorrescat i en el que la probabilitat de desenterrar la víctima amb vida s'apropa al 90%. A partir dels 45 minuts, que es quan s'estima que de mitjana arriba el rescat extern, la probabilitat de supervivència baixa al 25% (Brugger et al, 2010).

línia separadora
La Molina Parc ARVA


RECCO
Altitud Extrem
NOU Parc Arva La Molina